Za rojstni dan smo prijatelju postavili mlaj

Bližal se je dan, ko bi imel moj zelo dober prijatelj rojstni dan. Ker pa je šlo za dvajseti rojstni dan, sem se odločil, da zberem družbo prijateljev, tako da ga skupaj presenetimo ob polnoči, ter se mu prikažemo pred domačimi vrati. Ker pa živimo na vasi, je naša dolgoletna tradicija, da se za rojstni dan, še posebej za okrogla leta, torej 20, 30, 40 in tako naprej, postavi mlaj.

Za rojstni dan smo prijatelju postavili mlaj

Postavljanje mlaja pa se je potrebno zmeniti tako, da slavljenec ne izve, saj je to bistvo presenečenja. Nato pa se malo pred polnočjo odpravimo do njega, ter mu postavimo mlaj. Mlaj pa je v bistvu visoka smreka, katero se skoraj do vrha olupi, nato pa se gor postavi še kakšen znak, ter je to že dolgoletna tradicija na vaseh.

Tako pa smo seveda se tudi mi nato organizirali, ter smo mu za rojstni dan pripravili mlaj. Kakšne 3 ure prej pa smo se odpravili v gozd, kjer smo našli primerno smreko, ter smo jo olupili, tako da je izgledala tako kot je morala.

Pred tem pa smo se morali še organizirati, kaj bi mu sploh kupili za rojstni dan. Ker pa se nas je zbralo kar veliko, smo zbirali po 20 evrov, ter smo mu nato kupili masažne hlače, ki pa so kar drage. To pa zato, ker je on že kar nekaj let športnik, ter tudi trenira odbojko v prvi ligi. Zato pa je bilo to popolno darilo za njega.

Tako pa je bilo vse organizirano, tako da je napočil trenutek, da se odpravimo do njega. Predhodno smo še obvestili njegovo družino, da je pripravila tudi kaj za pojesti in pa spiti, tako da nismo bili po postavljanju mlaja lačni. Projekt pa nam je uspel, ter smo ga zelo lepo presenetili za rojstni dan, kar pa ga je zelo razveselilo.