Če se po nesreči kurkuma raztrese po živilih, postanejo dnevi bolj rumeni

Bolje, da kurkuma ostane v svoji posodici kakor pa, da se, kje raztrese. Žal se mi je ne dolgo nazaj zgodilo, da se mi je stresla med ostala živila. Takoj sem se odločila, da počistim vse, kamor se je stresla, da je ne bom imela sedaj povsod v vsaki hrani. Ampak žal je kurkuma prah uspel priti čisto povsod. Med testenine, sladkor, sol, riž in praktično med vse.

Najbolje bi bilo, da bi nekatere stvari čisto zamenjala, ampak, to bi bilo čisto preveč vsega. Tam, kjer je kurkuma padal v večji količini, sem tisti del odstranila, drugo pa pustila. Bo pa, dokler ne porabim tega, kar imam, bo kurkuma povsod malce prisotna. Saj je zdravilna začimba. Le kakšna jed bo malce rumenkasta, kar pa tudi ne bo nič narobe.

Kakšen teden po tem, ko sem že čisto pozabila, sem pripravljala solato in vzela ščepec soli od tam, kamor mi je zadnjič padla kurkuma in seveda se je solata obarvala rumenkasto. Kar nekaj časa sem se spraševala, kaj je s solato, ki bi morala biti zelena, da je rumenkasta in razmišljala, kaj bi lahko bilo narobe njo. Potem sem se pa spomnila, kaj se mi je nedavno zgodilo in da je s solato vse dobro.

Kakšne dva meseca sem imela vse jedi malo rumenkaste in zato je skrbela kurkuma, potem sem pa končno porabila vse tiste dele živil, kamor se je stresla. Moja omara je potrebovala kar malce dlje, da se je to uredilo, ampak, ker sem vedno potegnila še kakšen ščepec te rumenkaste začimbe in jo razmazala po belih površinah. Ampak se je tudi to počasi umirilo in končno ni bilo nikjer več sledu rumene barve.

Od sedaj naprej je kurkuma na varnem mestu v boljši posodici in ne skrbi me več, da se bo po pomoti kam raztresla in mi celo kuhinjo obarvala rumeno.